Információk


Segítség applikáció használathoz


A Hike Road applikáció leírása:

Az applikáció a Hike Road rendszer része, IOS és Android alapú rendszerekhez.

A könnyen kezelhető alkalmazás célja, hogy minden korosztály számára egyszerűvé tegye a digitális eszközöket igénylő túrázási formát, és egy túraútvonal-adatbázist tegyen elérhetővé a felhasználók számára.

Az applikációnak két fő feladata van:

    Túrateljesítések leigazolása (Digitális bélyegző-füzet)
    Túraútvonal-lehetőségek keresése (Felhasználók által feltöltött túrák adatbázisából)

Hike Road applikáció használata:

A Hike Road applikáció nem navigációs program!

1. A bejelentkezés után a kezdő oldalon az összes túrát láthatod, ami az adatbázisunkba szerepel. Keresd ki azt a túrát, amit teljesíteni szeretnél.

2. Kattints rá a kiválasztott túrára. Ezek után egy térképes megjelenítést látsz az útvonalról és az ellenőrzőpontokról. Amennyiben a túra szabadon teljesíthető, a Teljesítés megkezdése gombra nyomva megjelenik a Start gomb. Fizetős túra esetén fel kell venned a túra szervezőjével a kapcsolatot a saját elérhetőségein, amiket a túra adatlapján találsz. Ezután a túraszervező küld számodra az e-mail címedre egy indító kódot, amivel a túrát fel tudod venni és el tudod indítani.
   

3. Ha az applikációban zöld a Start gomb, akkor a rajtnál vagy, a gombra nyomva kezdheted a túrát, az időmérés elindul. Ha távolabb vagy a rajtponttól, akkor piros a Start gomb, és a rendszer kéri, hogy menj közelebb. Menet közben a kiindulási ponttól megtett távolságot látod a képernyő alján, balról a második információs gombon.   

                                                                                          

4. Elteheted a telefonod, elég csak akkor elővenni, ha ellenőrzőponthoz érsz, illetve ha kíváncsi vagy az útvonalon belüli helyzetedre.

5. Ha ellenőrző ponthoz érkezel, az addig pirosan világító CP pont gomb zöldre vált, melyre rányomva igazolod a helyszín érintését.
    Ha minden CP pontot érintettél és az utolsón is beigazoltál, megjelenik a Túra befejezése. Erre kattintva a túrát befejezed, és kapsz egy üzenetet, gratulációt a szerevezőtől a túrád sikerességéről.